TAMAR VAN DER VEEN

OUT OF THE COMFORTZONE

Begin janurari kreeg ik, net na de lancering van mijn website www.tamarvanderveenfotografie.nl, een appje van een goede vriend:' Hey Tamar, ik zag jouw nieuwe site, mooi hoor! Kun jij niet een x wat foto's maken voor mij die ik voor LinkedIn kan gebruiken?' Tuurlijk kan dat. Het grappige was vooral dat deze vriend helemaal niet zo van de foto's en shoots is.

Toen ik vroeg naar wat voor idee hij had voor foto's kreeg ik de volgende reacties:

- Een paar mooie portretten voor profielfoto's

- Een paar nette en misschien iets sportiefs

- Ik heb nog nooit een fotoshoot gedaan Tamar, dus dit is een hele nieuwe ervaring...


Hoe leuk!? Nadat ik vertelde dat we wat gaan doen wat bij hem paste, dus lekker buiten zijn, werd het al leuker. 

Ik had eerste in gedachte om de fotoshoot plaats te laten vinden in Groningen. Een plek die ik goed ken. Dus ergens in het Noorderplantsoen of in het Stadspark. Dit was tot op de dag van de shoot het plan. Toen appte Bram op de dag zelf het volgende: 'Ik dacht misschien kunnen we naar het Hemelriekje meer. Het is daar echt mooi!'

Ik kende de locatie niet, maar had er al wel super veel mooie foto's van gezien en enorm veel positieve verhalen over gehoord. Ik dacht, Bram uit de comfortzone, dus ik doe lekker mee. Normaal ga ik voor een fotoshoot, waarvan ik de locatie niet ken, eerder heen. Zo kan ik alvast kijken of ik mooie plekjes kan vinden. Dat geeft mij meer zekerheid en vertrouwen tijdens de shoot. Tijdens COVID-19 doe je soms gekke dingen, daar had ik enorm veel zin in!

Toen we bij het Hemelriekje aankwamen keek ik mijn ogen uit. Ik was enorm verbaasd over het blauwe water en alle groene, verschillende bomen om mij heen. Bram moest een aantal keer hard lachen om mijn verbazing en enthousiasme. 

We besloten een rondje te lopen om het meer en dan zou ik tussendoor foto's maken. Dit werkte perfect! Natuurlijk zijn de eerste foto's ongemakkelijk en weet je niet hoe je moet gaan staan. Maar als je het eenmaal gewend bent, gaat het steeds makkelijker. Tijdens het maken van de foto's bleven we praten, lachen en gek doen. Heel soms was het even stil, waarom? Omdat dat zorgde voor een relaxte sfeer op dat moment. 

De zon scheen, de sfeer zat er goed in en samen kozen we verschillende locaties uit. Van het zitten of staan voor/achter een boom, naar het staan bij het water. Van lopen naar mij toe, naar lopen van mij af. Alles zorgde juist voor verschillende thema foto's. Precies zoals Bram wilde. Het eindresultaat? Hele mooie foto's, die passen bij Bram en voor mij een nieuwe en leuke ervaring. Zeker geslaagd!